Liebster Award


Nominacja do Liebster Award jest otrzymywana od innego blogera w ramach uznania za "dobrze wykonaną robotę" Jest przyznawana dla blogów o mniejszej liczbie obserwatorów więc daje możliwość ich rozpowszechnienia. Po odebraniu nagrody należy odpowiedzieć na 11 pytań otrzymanych od osoby, która Cię nominowała. Następnie Ty nominujesz 11 osób (informujesz ich o tym) oraz zadajesz im 11 pytań. Nie wolno nominować bloga, który Cię nominował ( tutaj jednak, ciut zmienię zasady i postaram się nominować tyle ile się da, ponieważ gra ta rozpowszechniła się jak jakaś choroba i trudno trafić na kogoś, kto jeszcze nie został nominowany:) )

 Cherry


1. Twoja ulubiona książka ? Dlaczego ?
 Odpowiedź: Uwierz mi Cherry, każda książka jest jak dziecko:) Wszystkie są wspaniałe. Ale gdybym musiała wybrać... to myślę, że były by to: Trylogia czasu i "Śmierć ma 143 cm wzrostu".
2. Jakbyś mógł przenieść się w czasie, gdzie i kiedy byś się przeniósł ?
 Odpowiedź:Cofnęłabym się o dwa, trzy dni i zakreśliła szczęśliwą szóstkę w totka:P
3. Jakie zwierzę masz/chciałbyś mieć i z jakim imieniem ?
 Odpowiedź: U mnie w domu to prawdziwy zwierzyniec:) Mam psa Karmelka - to taki większy jork z krótszymi włosami, papugę Fiodora - szaro, biało żółta nimfa mająca humorki, a mój brat ma ryby i dwie krewetki. Brakuje tylko jakiegoś gada;)
4. Ulubiony przedmiot w szkole ?
Odpowiedź: Łatwiej by mi było gdybyś zapytała o te których nie lubię, ponieważ zdecydowaną większość lubię:) Mam fajnych nauczycieli^^ Ale jak trzeba... Myślę, że wybrałabym biologię. 
5. Najgłupsza rzecz jaką zrobiłaś w życiu ?
 Odpowiedź: Raczej nie było takiego momentu... a przynajmniej go nie pamiętam:P
6. Twój ulubiony napój ?
 Odpowiedź: Lubię Colę i Czarne Frugo:)
7. Ile książek rocznie czytasz ?
Odpowiedź: Około 100.
8. Co ci przypomina dzieciństwo ?
 Odpowiedź: Podwórko i kreskówki - te starsze oczywiście.
9. Ulubiony program TV ?
Odpowiedź: Teraz raczej nie oglądam telewizji.
10. Do jakiej książki zaglądasz najczęściej ?
 Odpowiedzi: Podręczników:)
11. Twoje największe marzenie ?
Odpowiedź: Zarobić mnóstwo pieniędzy i zwiedzać świat^^

 Taki jest świat :

1.  Książka to dla "mnie" ... ?
Odpowiedź:Wszystko! No może prawie wszystko, trzeba coś jeść;)
2.  Niespodzianka to dla Ciebie radość czy wprost przeciwnie i dlaczego?
Odpowiedź: Zależy jaka, na pozytywne niespodzianki jestem zawsze otwarta:)
3.  Na bezludną wyspę możesz zabrać 3 książki, które wybierzesz?
Odpowiedź: Gone-faza druga, Zwiadowcy pierwszy tom i Złe towarzystwo. Dlaczego? Bo są bardzo grube i można się nimi delektować:)
4.  Z czym kojarzy Ci się szkoła?
Odpowiedź: Ze znajomymi. I nauką oczywiście
5.  Jaką książkę / książki poleciłbyś swojemu wrogowi, dlaczego właśnie tę / te, a nie inne?
Odpowiedź: Jak już kogoś nie lubię, to znaczy, że naprawdę z tym kimś jest coś nie tak... Biblię, i chyba wiadomo  dlaczego :P
6.  Twój blog jest dla Ciebie ... ?
Odpowiedź: ... czymś bardzo ważnym, do czego bardzo się przywiązałam:)
7.  Twój ulubiony film / y?
Takie informacje są na moim profilu:) Całkiem sporo ich.
8.  Jakim jesteś przyjacielem?
Odpowiedź: Oddanym, szczerym i uczciwym. A przynajmniej staram się. Wiele razy została zraniona przez fałszywych przyjaciół więc nie chcę zrobić tego komuś innemu.
9.  Z jakiego gatunku literackiego najczęściej wybierasz książki?
Odpowiedź: Kryminał, horror, thriller, paranormale i czasami obyczajówki. Mało przepadam za fantastyką, biografiami czy zwykłymi romansami:/
10.Spóźnienie to dla Ciebie?
Odpowiedź:Mało przyjemna niespodzianka. Nienawidzę kiedy czekam pół godziny na autobus w deszczu. Ale z drugiej strony nie ma nic lepszego niż opóźnienie sprawdzianu:)
11.Z jakim autorem chcesz przeprowadzić wywiad i dlaczego?
Odpowiedź: Niezbyt lubię przeprowadzać wywiady. Wolę zwykłe rozmowy przy herbacie. Myślę, że wybrałabym... Pana Mabberego:) 

A teraz moje pytania i nominacje:

1. Masz do wyboru, nisko płatna praca, która sprawia przyjemność, albo taką, która jest istną mordęgą, ale masz wysoką pensję. Którą wybierzesz? 
2. Skąd wziął się twój nick?
3. Wolisz jedzenie ostre czy łagodne?
4. Po którą książkę sięgnąłbyś/sięgnęłabyś, gdybyś wiedział/a  że jutro będzie koniec świata?
5.Wolisz psy czy koty? Dlaczego?
6. Jaka piosenka odzwierciedla Twoje życie?
7. Gdybyś mógł/mogła cofnąć się w czasie, zmieniłbyś/zmieniłabyś coś w swoim życiu? Co?
8. Grasz na instrumencie? Jakim i dlaczego właśnie tym?
9. W księgarni ogłaszają, że możesz wziąć tyle książek ile chcesz  ale musisz opuścić sklep po minucie. Możesz to zrobić tylko raz. Do jakiego działu biegniesz?
10. Wolisz kawę czy herbatę?
11. Stoją przed tobą trzy fiolki - miłości, bogactwa i wiecznego życia. Po którą sięgniesz?

A nominuję: 






  
Miłej zabawy!
 

12 komentarzy:

  1. milo mi dowiedzieć się o Tobie czegoś więcej :) uwielbiam takie zabawy właśnie dlatego, że można poznać bliżej blogowe znajome :) na niektóre pytania odpowiedziałabym podobnie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Miło się czyta Twoje odpowiedzi :)

    OdpowiedzUsuń
  3. no, no piękne odpowiedzi. I oczywiście genialne wytłumaczenie, jeżeli chodzi o książki, które chciałabyś mieć ze sobą na bezludnej wyspie. ;D

    OdpowiedzUsuń
  4. Wow! Nie wiedziałam, że krewetki można sobie trzymać w mieszkaniu jako domowe zwierzaki. Naprawdę pierwsze słyszę. Fascynujące jakich rzeczy można się dowiedzieć w takich zabawach :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Chyba nie ma już osoby, której ta zabawa by nie dopadła :D
    Ciekawe odpowiedzi swoją drogą :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Hah, ten motyw z totkiem niezły pomysł :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Masz krewetki? ;d Ojejejejej ;d

    OdpowiedzUsuń
  8. Już odpowiedziałam : http://i-tell-you-a-story.blogspot.com/2012/11/liebster-blog.html#more ! Dziękuję za nominację ;)

    OdpowiedzUsuń
  9. uwielbiam momenty w których blogi dopada nowa zabawa i można jeszcze lepiej poznać ludzi, których strony się odwiedza :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Według mnie biologia to najgorszy z możliwych przedmiotów :)

    OdpowiedzUsuń